معیار های سئو در سایت کودکان

معیارهای سئو در طراحی سایت کودکان و لزوم رعایت آن‌ها

طراحی وب سایت کودک راه حلی است برنامه ریزی شده و هدفمند برای پاسخگویی به تمایل کودکان به استفاده از فناوری های جدید و البته تمایل والدین برای ارائه جدیدترین سرگرمی ها به آنها. همچنین سایت کودکان به منظور آشنایی و استفاده کودکان از دنیای مجازی، با هدف یادگیری و کاربرد کامپیوتر و اینترنت و همچنین یادگیری مهارت‌ها و بازی‌ها با در نظر گرفتن رده سنی راه اندازی می‌شود

در طراحی سایت کودکان چه نکاتی باید مد نظر قرار داده شود؟

در طراحی وب سایت کودکان باید به نکات ظریفی توجه شود، تا در نهایت طراح وب بتواند وب سایتی را ایجاد کند که کودکان آن را دوست داشته باشند و والدین آن را تایید کنند.

مد نظر قرار دادن رده سنی کودکان در طراحی سایت برای آنها

در طراحی سایت کودکان، سن مهمترین عامل میباشد. طرح کلی وب سایت و اجزاء مورد استفاده در آن کاملاً با توجه به سن کاربران سایت تعیین میشوند. 4 رده سنی برای کودکان وجود دارد:

  • 3 تا 5 سال

  • 6 تا 8 سال

  • 9 تا 12 سال

  • نوجوان از 13 به بالا

پس قبل از هر چیر رده سنی کاربران سایت را مشخص کنید و ببینید چه چیزهایی برای هر رده سنی جالب و جذاب است.

3 تا 5 سال : آنها بیشتر به رنگ های روشن، شخصیت های بامزه و قسمت هایی از طبیعت واکنش نشان می دهند. حجم متن را در سایت به حداقل برسانید و از تصاویر گرافیکی، موسیقی و صداهای مختلف استفاده کنید.

6 تا 8 سال : مخاطبان در این گروه سنی بیشتر علاقه‌مند به خواندن هستند، پس میتوانید از نوشته استفاده کنید ولی با کلمات و عبارات ساده. تصاویر گرافیکی باید انسانی و واقعی باشد نه کارتونی و می توان از تنوع رنگی عمیق تری استفاده کرد. تایپوگرافی هم باید بسیار ساده باشد.

9 تا 12 سال : کودکان در این گروه سنی دوست دارند با وب سایت تعامل داشته باشند، بنابراین اجزای تعاملی بیشتری را در وب سایت قرار دهید. صفحه باید با ترکیبی از تصاویر و متن، ظاهر بالغانه تری داشته باشد. استفاده از بازی های تعاملی در سایت برای این گروه سنی مناسب است.

13 سال به بالا : نوجوانان در این سن تمایل به بزرگسالی دارند، بنابراین سایت را مشابه سایت های بزرگسالان طراحی کنید. در این گروه سنی، رنگ‌های تیره‌تر و عمیق‌تر محبوبیت بیشتری دارند. والدین: والدین می خواهند مطمئن شوند که وب سایت برای سن فرزندانشان مناسب است و حاوی محتوای آموزشی مفید است. بنابراین هنگام طراحی وب سایت برای کودکان دغدغه‌های والدین را در نظر داشته باشید. حتی می توانید بخشی در سایت را فقط برای والدین اختصاص دهید.

استفاده از رنگ‌های متنوع و پایه‌ای

رنگ یکی از مولفه های مهم در طراحی وب سایت به خصوص برای کودکان است. سعی کنید از رنگ های روشن و شاد استفاده کنید.

رنگ های پایه ای و اصلی مثل زرد، قرمز، سبز، آبی و بنفش بدون هیچ سایه روشنی برای استفاده در سایت کودکان مناسب هستند.

در طراحی سایت کودکان بر عکس طراحی سایت های دیگر هر چه تعداد رنگ های به کار رفته بیشتر باشد بهتر است، یعنی از 6 یا 7 رنگ مختلف هم میتوانید استفاده کنید. تعداد رنگ بیشتر بدون سایه روشن و فیلتر بهترین انتخاب برای وب سایت کودکان است.

استفاده از فونت‌های مناسب در وب سایت

برای مخاطبانی که مهارت خواندن پایینی دارند یا اصلا نمیتوانند بخوانند، انتخاب فونت بسیار تأثیرگذار بوده و میتواند باعث موفقیت سایت یا حتی شکست سایت شود. فونت های ساده و به اصطلاح sans serif بهترین گزینه برای کودکان هستند در حالی که برای نوجوانان میتوان از فونت های متنوع تری استفاده کرد.

هنگام طراحی سایت کودکان نوع فونت ها را زیاد تغییر ندهید و تنها از یک نوع فونت استفاده کنید. در طراحی سایت برای نوجوانان میتوانید از 2 نوع فونت استفاده کنید.

به سایز فونت نیز توجه کنید، سایز فونت ها در سایت کودکان حداقل باید 14 باشد. هر چه رده سنی پایین تر باشد سایز فونت باید بزرگتر و واضح تر باشد. ولی برای نوجوانان و سنین بالاتر فونت ها میتوانند کوچکتر باشند

انتخاب زبان مناسب برای تعامل با کودک

نوع زبانی که برای تعامل با کودک در سایت استفاده می کنید به اندازه ظاهر آن مهم است.

در سایت کودکان برای فهمیدن و ارتباط برقرار کردن با آنها، باید از زبان مناسبی که متناسب با رده‌ی سنی کودکان است استفاده کنیم، مثلاً هرچه محدوده سنی پایین‌تر باشد میزان نوشته کمتر و تصویر باید بیشتر باشد.

کودکان زیر 5 سال معمولاً نوشته های زیاد را دوست ندارند و تشخیص نمیدهند ولی علاقه دارند که نوشته های کوچک تک کلمه ای با طرح شاد و جالب ببینند.

کودکان بالای 6 سال کم کم شروع به خواندن میکنند و میتوانند جملات ساده و کوتاه را بخوانند. پس در طراحی خود برای این سنین از جملات کوتاه با کلمات ساده استفاده کنید.

برای کودکان بزرگتر، با در نظر گرفتن توانایی آنها در خواندن و تجزیه و تحلیل جملات، می توانید از سرفصل‌ها و پاراگراف های کوتاه استفاده کنید.

قرار دادن بازی‌های آنلاین در وب سایت کودکان

قرار دادن بازی آنلاین در سایت راه خوبی برای جذب کودکان و نگه داشتن آن ها در سایت می‌باشد. کودکان عاشق بازی کردن هستند حتی بازی های ساده‌ای مثل تشخیص رنگ ها. پس از این ویژگی حتماً در طراحی سایت برای کودکان استفاده کنید.

مطمئن شوید که بازی‌ها ساده و قابل درک هستند. دکمه های اکشن باید بزرگ باشند و به راحتی دیده شوند.

برای بازی‌ها، به‌ویژه برای گروه‌های سنی بزرگ‌تر، جوایزی در نظر بگیرید تا کودکان بیشتر به ادامه بازی تشویق شوند.

استفاده از انیمیشن‌ها و دارا بودن عناصر کارتونی

انیمیشن و شکل های کارتونی اجزایی هستند که از همه بیشتر باعث جلب توجه کودک به خصوص در سنین پایین تر میشوند. در کنار انیمیشن ها و تصاویر کارتونی از موسیقی، ویدئو و کاراکترهای کارتونی هم استفاده کنید.

داشتن محتوای مفید و موثر برای اهداف آموزشی

مغز کودکان به یادگیری علاقه مند است و وب سایت‌ها می توانند بهترین بستر برای آموزش نکات مفید به شیوه ای سرگرم کننده و جذاب برای کودکان باشند. از طریق بازی و فعالیت های آموزشی مانند درست کردن پازل، محتوای آموزشی را در سایت به کودکان ارائه دهید.

یک وب سایت خوب برای کودکان نیاز به جلب اعتماد والدین دارد.

همانطور که گفتیم طراحی سایت کودک باید به گونه ای باشد که قبل از هر چیز اعتماد والدین را جلب کند تا به فرزندشان اجازه استفاده از وبسایت را بدهند. این احساس را باید به آنها منتقل کرد که سایت شما یک سایت قابل اعتماد با محتوای مناسب برای کودکان است. بخشی از سایت را به والدین اختصاص دهید و در آنجا هدف اصلی وب سایت و سایر اطلاعات لازم را ارائه دهید.

سخن پایانی

یک طراح وب که روی وب سایت های کودکان کار کرده است، احتمالاً می گوید که این یکی از جالب ترین پروژه هایی است که تاکنون روی آن کار کرده است. اگر کسب و کار شما مربوط به کودکان است، حتما یک وب سایت مختص به آن داشته باشید و در صورتی که از یک طراح وب سایت حرفه ای برای طراحی آن استفاده کنید، شانس خوبی برای جذب کودکان بیشتری خواهید داشت، متخصصان دلتاگروپ همواره آماده همکاری و راهنمایی شما در این زمینه هستند.

پروژه های ما
همیاران ما